Vragen en antwoorden

Hoeveel bestemmingen heeft de luchthaven?

Op dit moment is dit 75 verschillende bestemmingen.

Is er ooit een vliegtuin verongelukt op de luchthaven van Eindhoven?

Ja, De Herculesramp. De luchthaven Eindhoven staat helaas ook bekend vanwege de Herculesramp in juli 1996. Toen verongelukte een Hercules vliegtuig tijdens de landing op het vliegveld. Na de mislukte landing brak brand uit in het toestel en 34 mensen, voornamelijk leden van een militaire muziekkapel, vonden de dood. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers staat een gedenkteken op de luchthaven.

Kan ik tickets direct kopen op de luchthaven van Eindhoven?

Op Eindhoven Airport kun je in sommige gevallen direct tickets kopen bijvoorbeeld voor Transavia, Ryanair en Wizz AIr. Je hebt dan ook geen creditcard nodig, bij de Viggo Servicebalie voor ticketverkoop terecht iedere dag vanaf 08:00 tot 18:00 uur.

Vanaf wanneer kan ik mijn bagage af geven? En heeft Eindhoven een Drop & Go service?

Wil je overigens eerder je bagage afgeven dan kan dat bij de incheckbalies en Drop en Go in de terminal. Deze gaan twee uur voor vertrek open. Er is overigens voor Transavia, Ryanair en Wizz Air een drop-off balie beschikbaar op Eindhoven Airport.

Mag ik vloeistoffen meenemen?

Overigens zijn flessen met vloeistof al een tijdje niet meer toegestaan, je kunt dan ook zogenaamde vloeistofzakjes zijn (tegen betaling) kopen bij de AKO winkel in de terminal. Meer informatie over vloeistoffen in de handbagage kun je terugvinden op de website van Eindhoven Airport.

Waar kan ik parkeren?

Je onbezorgde vlucht begint al bij het parkeren bij Eindhoven Airport. Je kunt online een parkeerplaats te reserveren op één van de parkeerplaatsen op Eindhoven Airport. Dit doe je via de website van Eindhoven Airport. Overigens zijn de parkeerterreinen niet bewaakt er is wel cameratoezicht, het parkeren is dus op eigen risico.

Heb je eenmaal je auto geparkeerd dan is er vanaf de meeste parkeerterreinen vervoer geregeld naar Eindhoven Airport. Zo rijdt er vanaf P8 tussen 04:45 en 00:05 drie keer per uur een shuttlebus van en naar Eindhoven Airport.

Je parkeergeld betalen is vrij eenvoudig, op alle parkeerterreinen staat een betaalautomaat waar je zowel et creditcard, pin of contact geld kunt betalen. En laten we het niet hopen maar ben je je parkeerkaart verloren dan kun je op vertoon van je reispapieren betalen bij de Informatiebalie.

Kan ik overnachten in de buurt van Eindhoven Airport?

Het is mogelijk om in de buurt van Eindhoven Airport te overnachten en wel in het Tulip Inn Eindhoven Airport. Dit hotel kun je vinden op de eerste verdieping van de terminal. Reserveren doe je direct via de website van Tulip Inn Eindhoven Airport.

Kan ik geld wisselen op de luchthaven?

Een GWK kantoor is aanwezig op Eindhoven Airport. Hier kun je, zoals gezegd geld wissels of een online bestelling afhalen.

Mag ik met een drone vliegen in de buurt van het vliegveld?

Het vliegen met een drone in de buurt van een vliegveld is verboden. Vliegvelden zijn niet voor drones. Er kunnen anders levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Handbagage – Nieuwe regels omtrent vloeistoffen

Binnen de EU gelden sinds 6 november 2006 nieuwe regels omtrent het meenemen van vloeistoffen in de handbagage. Deze regels zijn van toepassing op alle passagiers die op een vliegveld binnen de EU vertrekken of overstappen. Onder vloeistoffen wordt niet alleen water en andere drankjes verstaan, maar ook gels, pasta’s, lotions en spuitbussen. Dit betekent dat deze regels ook van toepassing zijn op veelvuldig gebruikte toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, crèmes en lipgloss. In uw handbagage mag u vloeistoffen alleen meenemen als u aan de volgende regels voldoet:
– De vloeistoffen zijn verpakt in verpakkingen van maximaal 100 milliliter.
– Deze verpakkingen worden meegenomen in een gesloten, doorzichtige plastic zak, die hersluitbaar is en een maximaal volume van 1 liter heeft.
– U mag per persoon 1 zak meenemen en de verpakkingen moeten er makkelijk inpassen.
– Deze regels gelden niet voor babyvoeding en voor medicijnen die u tijdens de vlucht nodig heeft.
– Bij de handbagagecontrole moet u alle vloeistoffen apart aanbieden.
Geschikte plastic zakjes zijn bijvoorbeeld hersluitbare diepvrieszakjes die u wellicht thuis heeft liggen. Op Airport Eindhoven kunt u ook flightbag-automaten vinden in de terminal voor de veiligheidscontroles en in de vertrekhal na de veiligheidscontroles.
Wanneer u op de luchthaven, na de veiligheidscontroles, of in het vliegtuig vloeistoffen koopt, dan worden deze door de winkel of aan boord voor u verpakt en verzegeld. Het is van belang dat u dit zegel niet verbreekt totdat u op uw eindbestemming bent gearriveerd, zeker wanneer u nog moet overstappen op een ander vliegveld. Het zegel is 1 dag geldig.
Naast het apart aanbieden van vloeistoffen, dient u ook zaken als jassen, colberts en grote elektrische apparaten, zoals laptops, apart aan te bieden bij de handbagagecontrole.